Αλλαγή Καζανάκι Μπάνιου

Αλλαγή Καζανάκι Μπάνιου

Η αλλαγή για το καζανάκι του μπάνιου σας γίνεται από την εταιρεία μας πάρα πολύ εύκολα

Στην ανακαίνιση ενός μπάνιου πολύ σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό παίζει και η επιλογή των ειδών υγιεινής, ανάμεσα σε αυτά και το καζανάκι της τουαλέτας. Μια σύγχρονη λεκάνη αναδεικνύεται στο χώρου του μπάνιου μόνο αν συνδέεται και με το κατάλληλο καζανάκι.

Όμως με την συχνή χρήση και με τον καιρό, ο μηχανισμός στο καζανάκι μπορεί να παρουσιάσει κάποια στιγμή πρόβλημα.
Η επιδιόρθωση του και ακόμα η αντικατάσταση του είναι πλέον μια εύκολη υπόθεση, εφ’ όσον μπορεί να την κάνει ο καθένας. Έτσι συνοπτικά θα δούμε από ποια εξαρτήματα αποτελείται καθώς και τους τρείς διαφορετικούς τύπους που υπάρχουν.

Τύποι μηχανισμών:
Μηχανισμός αέρος, ο οποίος είναι και ο ποιο οικονομικός και διαδεδομένος

Μηχανικός μηχανισμός καθώς επίσης και ο μηχανισμός Start/ Stop.
Εδώ και οι τρείς μηχανισμοί για το καζανάκι αποτελούνται από τρία μέρη:

Το πρώτο μέρος είναι η βάση με τον μηχανισμό, το δεύτερο αποτελείται από την βάνα με το φλότερ και το τελευταίο από το button.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη και πιο γνωστή περίπτωση, με την χρήση της πίεσης του αέρα σηκώνεται η φούσκα και ανοίγει την δίοδο στο νερό. Το κόστος ενός τέτοιου σετ ξεκινάει συνήθως από τα 8 ευρώ και μπορεί να φτάσει και μέχρι τα 50 ευρώ.

Μπορείτε να επιλέξετε καζανάκι ανάμεσα σε πολλούς τύπους και σε μία μεγάλη ποικιλία που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

Τα καζανάκια τουαλέτας χωρίζονται σε δυο κατηγορίες :

α) καζανάκια υψηλής πίεσης, που τοποθετούνται περίπου 1,5 μ υψηλότερα της λεκάνης. Υπάρχουν σε δύο τύπους, πλαστικό με μπουτόν και μεταλλικό ή πλαστικό με αλυσίδα (τύπου νιαγάρα).

Καζανάκι υψηλής πίεσης με μπουτόν

β) καζανάκια χαμηλής πίεσης, που τοποθετούνται πίσω από τη λεκάνη. Τα καζανάκια αυτού του τύπου χωρίζονται σε πλαστικά που στερεώνονται στον τοίχο λίγα εκατοστά πάνω από την λεκάνη (δεν χρησιμοποιούνται πλέον σε σύγχρονες κατοικίες) και σε πορσελάνης που τοποθετούνται πάνω στο πίσω μέρος της λεκάνης και απλώς ακουμπάνε τον τοίχο. Αυτά είναι πάντα σετ με την αντίστοιχη λεκάνη.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας για το σχεδιασμό και την καλή λειτουργία του μπάνιου ότι σε ένα καζανάκι υψηλής πίεσης το νερό πέφτει με ορμή στην λεκάνη κι έχει μεγάλη πίεση, ενώ στα αντίστοιχα καζανάκια χαμηλής πίεσης η πίεση είναι μικρότερη. Για αυτό το λόγο, τα καζανάκια χαμηλής πίεσης διαθέτουν μεγαλύτερο δοχείο ώστε να χωρούν μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

 

Εντοιχισμένο καζανάκι

Στις πιο μοντέρνες κατασκευές έχει παρατηρηθεί ότι στις προτιμήσεις σήμερα κυριαρχεί το εντοιχιζόμενο καζανάκι. Έτσι ένα εντοιχισμένο καζανάκι αποτελεί μια κορυφαία επιλογή αισθητικής και εξοικονόμησης χώρου στο σύγχρονο μπάνιο, θεωρείται ότι είναι πιο λειτουργικό και κάνει το χώρο του μπάνιου να δείχνει πιο όμορφος, ενώ συνδυάζονται τέλεια με κρεμαστή λεκάνη.

Ωστόσο το σημαντικότερο είναι ότι τα εντοιχισμένα καζανάκια προτιμώνται περισσότερο γιατί έτσι εξοικονομούμε περισσότερο χώρο. Γι΄ αυτόν τον λόγο και αποτελούν την ιδανική λύση για τα μικρά μπάνια. Θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι τα εντοιχισμένα καζανάκια (ή καζανάκια τοίχου) θα πρέπει να συνδυαστούν με μια κρεμαστή λεκάνη για να έχετε μία συνολικά καλή εικόνα στο μπάνιο που συνδυάζει την άνεση και την λειτουργικότητα.

Καλέστε μας όλο το 24ωρο